dinsdag 19 juni 2007

Spoorloos


Korte Inhoud


Film: Ice Age. Plaats: Utopolis bioscoop, Mechelen. Tijdstip: Vroege namiddag. De zaal zit afgeladen vol. Hilde Gerlach zit met ingehouden adem op het puntje van haar stoel als Irina,haar zevenjarig zusje, dringend moet plassen. Na de voorstelling trekt Hilde aan de alarmbel. Irina is verdwenen. Dirk Deleu van deLocale Mechelse Recherche is als eerste ter plaatse. Op de voet gevolgd door Ward Feremans van Cel 5, de nationale cel gespecialiseerd in kindermisdrijven.De laatste die Irina levend heeft gezien is Linda Verstrepen, die in de cafetaria werkt. Ze heeft het meisje zelfs de weg naar de wc’s gewezen. Datzelfde meisje werd luttele minuten later opgehaald. Door haar ongeruste vader, vermoedt Verstrepen want de man was over zijn toeren. Na een korte maar heftige woordenwisseling – ze herinnert zich de woorden ‘ongerust en‘mama’. - zijn de twee naar buiten gelopen. Naar de parking. Daar houdt voor Deleu en Feremans het spoor op. Er wordt met man en macht gezocht, maar Irina lijkt van de aardbodem verdwenen.De zaak zit muurvast en de speurders vrezen het ergste want de eerste uren na een ontvoering zijn cruciaal. Dan, komt er een teken van leven. Helene Slachtmuylders, een welstellende dame, komt aangifte doen. Ze heeft een ‘eigenaardig’ telefoontje ontvangen. Van een man die in gebroken Nederlands losgeld eiste, in ruil voor het leven van haar ontvoerde dochter. Alleen. Haar dochter ís niet ontvoerd.
***
Press Quotes
*
Deflo weet nog steeds hoe je een spannend boek schrijft en het was voor ondergetekende dan ook het perfecte excuus om een weekend lang niet gestoord te worden door lengelende familie. Dankuwel daarvoor, mijnheer Deflo!
'Maxim'
*
Deflo schrijft korte ritmische zinnen, zorgt voor flitsende spanning en laat personages en lezers nauwelijks de tijd om te ademen. Verademing brengen een paar sterke vrouwenfiguren, zoals de mooie Marokkaanse Safia.
'Weekend Knack'
*
Deflo houdt het behoorlijk spannend en presenteert ons een paar opvallend sterke vrouwenfiguren. Een klassieke thriller met een even verrassende als eenvoudige ontknoping; kijk in 'Spoorloos' dus vooral niet stiekem op de laatste bladzijden.
'De Morgen'

9 opmerkingen:

Katrien zei

Waauw!! Sterk begin en je hebt me direkt meegesleurd in het verhaal in tegenstelling tot het boek "ademloos" waarvan ik alleen maar het woordje "chaos" voor me zie! Het boek "ademloos" was een wirwar en ik heb me moeten verplichten om het uit te lezen. Ik had dan ook een beetje weerzin om aan "spoorloos" te beginnen. Gelukkig was dit het tegenovergestelde, ik kan niet wachten tot ik kan verder lezen...!!
Vriendelijke groeten,
Katrien Bormans

Deflo zei

Dag Katrien,

Bedankt voor je compliment. Ademloos is wel het vervolg op Weerloos. Misschien is dat de reden dat je er moeite mee had. Hartelijke groet,

Luc

Anne-Mieke zei

Beste,
Ik heb net uw boek 'Spoorloos' gelezen. Spanning ten top, ik wilde steeds maar verder lezen, benieuwd hoe het zou aflopen.
Nu begrijp ik mijn vriendin, die 'gek' is van 'Deflo', de boeken hé :-)

Vriendelijke groetjes van Anne-Mieke

Christel Van Aerschot zei

Deflo heeft het weeral gedaan, een prachtig boek geschreven. Sinds dat ik het eerste boek van Deflo had gelezen was ik verslaafd. Ze lezen razendsnel, zijn helemaal niet saai, ... Ideaal om je een avondje te ontspannen!

Vriendelijke groeten,
Van Aerschot Christel

Jan zei

Beste Luc,

Als rolstoelgebruiker was ik nieuwsgierig naar "Spoorloos" door de tekening op de cover. Ik had nog niets van u gelezen. Ik heb het boek gekocht enkel aangetrokken door de omslag. En ik heb er helemaal geen spijt van. Integendeel. Ik heb er van genoten. Het is een spannende thriller die je niet los laat vanaf de eerste regel...

Vriendelijke groeten,
Jan Wachters

Deflo zei

Dag Jan,

Bedankt voor het compliment. Ik heb nog wel een keertje mails gekregen van rolstoelgebruikers omdat in de reeks een van mijn speurders gehandicapt is en rolstoelgebruiker. Maar deze keer was het dus de cover :-)

hartelijke groet,

luc

Jami zei

Hallo,

Ik ben een student en zit nu in het derde middelbaar, als opdracht voor dit jaar moet ik 5 boeken lezen en opdrachten bij maken.
Ik heb 2 van uw boeken al gekozen en gelezen, ' kortsluiting' en ' spoorloos' en ik moet echt zeggen dat ik verbaasd ben over uw talent.
Alles wat een goed boek moet hebben komt erin voor, de spanning en meeslependheid van de situaties.
Bij het begin van het verhaal bij ' spoorloos ' was ik al direct in de spanning en geneigd om meer te lezen.
Ik kan niet wachten om aan mijn volgend boek van u te beginnen.

met vriendelijke groeten,
Jami

Stefanie zei

Het was me ontgaan dat ik nog niet al je boeken gelezen had tot ik "Spoorloos" vond. En na de eerste blz'en. wist ik meteen weer waarom ik zo op je boeken verzot ben. De wereld houdt even op met draaien en je kruipt letterlijk in het boek. Je wilt maar één ding: het uitlezen.
Dit deed ik dan ook op mijn vrije dag: de vrijdag ongeveer een weekje geleden. Het was een baaldag. Kinderen aan de bushalte afgezet en nadien in de zetel gedoken met het boek, rolluiken beneden gelaten. Onze trouwe rosse kater lag in de andere zetel. Totdat hij in mijn zetel sprong, me vol aankeek en zijn poot voorzichtigjes op mijn arm legde. 'Moet baasje strelen ?' en zachtjes streelde ik zijn massieve kop waarvan hij telkens zo genoot. Daarop vlijde hij zich naast me. Het was mijn laatste innig contact met de poes, want nadien werd ik weer opgeslorpt door het jachtige leven. En de dag erop lag hij plots dood op onze klinkers. 5 jaar jong.

Dana De Cat zei

Beste,

Ik heb ook net voor de eerste keer een boek van Deflo gelezen. Ik was in de bib en had keuze uit een tiental boeken van Deflo. Hier heb ik vlug even een paar achterflappen gelezen en koos uiteindelijk voor 'Spoorloos'.
Het verhaal begint in de Utopolis in Mechelen (omdat ik zelf in Mechelen woon, zal dit mij enigszins wel aangesproken hebben ;))
Zoals als zoveel gezegd, het boek leest enorm snel, gemakkelijk, het zuigt je helemaal op en je wil het zo snel mogelijk uitgelezen hebben.
Toch vond ik, dat het verhaal en de karaktertrekken van de moordenaar deden denken aan het boek 'het sanatorium' van Simon Beckett. Vooral de fascinatie van de moordenaar voor de blik in de ogen van stervende mensen.
Maar toch kan ik niet wachten om nog meer boeken van Deflo te lezen, en ben ook nieuwsgierig of er ooit wel is een boek slecht afloopt ;)

Vriendelijke groeten,
Dana De Cat