dinsdag 15 december 2009

Schimmen


Korte inhoud:
Het doet een mens wat. Toevallig je eerste lief weer ontmoeten. het overkomt rechercheur Dirk Deleu, en hoewel er intussen vele jaren verstreken zijn, is de herinnering aan de breuk, die gehuld was in een waas van mysterie, nog altijd vers. Bovendien vraagt de dame, Ingrid Dejongh, hem om een gunst. Ze vraagt of hij haar afscheidsbrief nog heeft, want ze wil die graag terug. Als Deleu de brief terugvindt, gaat hij beseffen dat er iets is dat hij als adolescent nooit onder ogen heeft durven zien, en dat een schokkend familiegeheim aan de basis heeft gelegen van de plotselinge verhuizing van het gezin Dejongh. Hij wil zijn schuld aflossen bij Ingrid en haar helpen. Als de twee tijdens hun clandestiene zoektocht naar bewijzen de eerste deksteen omdraaien, vallen ze in een beerput vol schokkende intriges, waarin gaandeweg steeds meer smeerlapperij komt bovendrijven. En de waarheid? Ligt die begraven op de bodem van de put? Of kijkt ze grinnikend toe, over hun schouder?

QUOTE:

'Hoewel het onderwerp in dit boek, pedofilie, niet bijster origineel is, weet Deflo er toch een aparte draai aan te geven. Ook in dit boek speelt de psyche van de (hoofd)personen wederom een grote rol. De emoties en de sfeer zijn meesterlijk neergezet. De plot is verrassend en het is knap hoe alle verhaallijnen hier weer naar toe geschreven zijn, iets wat je inmiddels wel aan Deflo kunt overlaten.'

Diana Wienholts in Crimezone

5 opmerkingen:

vanessa zei

klinkt geweldig, denk dat ik eens dringend naar de boekenwinkel ga! ;-)

Dirk zei

Weer een goed boek het was een fantastisch plot

doe zo verder Luc
je hebt er zeker al een lezer bij ;-)

Anoniem zei

Hallo Luc,

Heb weer super genoten van Nadia en Dirk ! Spannend boek ! Kijk alweer uit naar de volgende.

Groeten,
Lieve

Bieke zei

Ik ben vanaf boek 1 een fan en heb bijna alle boeken ( op 2 na :-D ). Ik heb echt genoten van dit boek. Het heeft een geweldig plot! Blijf zo door gaan! Groetjes, Bieke.

Katelijne Bouckaert zei

Geniaal boek! Ongelofelijk hoe de lezer telkens weer en tot op het einde, op het verkeerde been gezet wordt. Ook de beschrijving van het gevoel van angst die opduikt bij het vermoeden van aanwezigheid van iemand anders in de kamer of in het huis, is subliem.