donderdag 7 mei 2009

Lust


Korte inhoud

Iris Bruweel heeft het allemaal. Ze is getrouwd met Bert, heeft een leuke baan en Kobe, haar dochter, is een schatje. Tot de dag dat ze toevallig Dirk Janssens ontmoet. Hij zet haar in vuur en vlam. Dierlijk, knap, charmant, en zo helemaal anders dan haar sofaman Bert, met zijn eeuwige pindanootjes en zijn beginnend buikje. Janssens is een womanizer, dat beseft ze wel. Maar toch gaat Iris in op zijn avances en ze spreken af in een hotelletje, waar alle remmen wegvallen. Dirk, de perfecte minnaar, doet haar lijf ontvlammen. Voor hem is het een spel, het zoveelste eenmalige avontuurtje. Dat weet ook Iris, want de spelregels zijn van in het begin duidelijk. Hij wil en kan zijn huwelijk niet opgeven. Maar Dirk heeft bij haar een niet te stillen honger opgewekt. Voor Iris wordt het spel bittere ernst en de broeierige lust die haar lichaam verteert, is onblusbaar. Erger nog. Iris Bruweel wordt hartstochtelijk verliefd.
Wat begon als een onschuldige affaire, verandert in een gruwelijk machtsspel, doordrenkt van lust en bedrog. Een spel met regels noch remmen, waarbij slachtoffers onvermijdelijk lijken te worden.

Recensies

Lust in de shortlist van de Gouden Strop 2009!

Uit het juryrapport :

De volgende nominatie draait om overspel, lust en liefde. De al gevestigde auteur slaat een voor hem nieuwe weg in: de psychologische thriller. Hij weet met mooie pen een zeer toegankelijke thriller te schrijven. Geen moord als uitgangspunt maar de oplopende spanning tussen een vrouw en haar minnaar. Overspel loopt uit de hand en leidt uiteindelijk tot moord. Korte dialogen, humor en weinig zijsprongen leveren een boek vol vaart, met een onverwachts zinderend slot. Daardoor verdient Luc Deflo met Lust een plaats bij de laatste vijf.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb dit boek op een paar uur, verspreidt over een hele week, uitgelezen, telkens met de drang naar meer! Met moeite heb ik het boek opzij moeten leggen. Het was zeer aangrijpend met een hele hoop verschillende emoties! "nen echten aanrader!"