woensdag 11 mei 2011

Recensie 'Prooi'

Verrassend
Prooi is al de zeventiende thriller van Deflo, maar toch slaagt hij erin om ons steeds weer te verrassen met goed uitgedokterde en originele scenario’s. Verrassend is het minste wat we kunnen zeggen van dit pareltje. Zowel de lezer als de personages worden een paar keer op het verkeerde been gezet waardoor het verhaal razend spannend blijft. Belangrijk is ook dat de wendingen realistisch blijven en dat we niet het gevoel krijgen in een Bondfilm te zitten.

Prooi leest erg vlot. De schrijfstijl van Deflo is ritmisch. Hij heeft de gave om kort en bondig te schrijven. Hij voelt automatisch aan wanneer hij iets gedetailleerder moet beschrijven en wanneer de lezer de details er zelf kan bij denken. Het is echt een verademing om een thriller te lezen die niet bol staat van nutteloze details. Bovendien verhogen de korte zinnen de spanningsgraad.

Prooi is een boek dat je in één ruk kan uitlezen. Het is vlot geschreven, razend spannend en staat bol van onverwachte, maar realistische wendingen. Na zijn vorige meesterlijke thriller Jaloezie, die eerder dit jaar verscheen, en deze steengoede detective kunnen we Deflo stilaan een klasse apart noemen in de Vlaamse misdaadschrijverswereld.

CJP-krant

Geen opmerkingen: