zaterdag 6 januari 2007

Ademloos


Korte Inhoud

Commissaris De Decker en zijn team slagen erin om een bende pedofielen op te sporen. Tijdens een spectaculaire inval wordt het netwerk ontmanteld. Jozef Michiels, babysitter, en Guy Helmont,leverancier van de 'waar', komen om het leven. Hubert Devroe, de spierbundel van de bende, ontsnapt. Maar als hij de zevnjarige Sylvie Vervoort, de enige nog levende getuige, wil vermoorden, wordt hij gearresteerd.

De eerste opdracht van Cel 5 lijkt een succes en iedereen is tevreden en opgelucht. behalve Fernand De Decker, want hij beseft dat de belangrijkste schakel ontbreekt: de klant. De Decker is vastbesloten het kwaad met wortel en tak uit te roeien, maar hoe dieper hij graaft, hoe meer hij wordt gedwarsboomd. Het onderzoek komt muurvast te zitten.

Dan doet Devroe een vreemd voorstel. Hij wil praten in ruil voor een dubieus verhaal in de pers. De Decker hapt toe en werkt zichzelf hierdoor zo diep in de nesten dat hij genoodzaakt is om onder te duiken. Cel 5 wordt opgeheven en de Belgische Staatsveiligheid trekt het dossier naar zich toe. Teamleden worden systematisch aangepakt, op een perverse manier in discrediet gebracht en de publieke opinie keert zich tegen hen. Familieleden worden bedreigd en geĆÆntimideerd, getuigen geĆ«limineerd. De Decker probeert zijn mensen te herenigen, om samen het hoofd te bieden aan de dreiging. Ze moeten vechten om te overleven. Zonder wapens, tegen een onzichtbare vijand, in een luguber en genadeloos steekspel met alleen maar verliezers.
***
Press Quotes
*
De lezer kan het boek maar moeilijk wegleggen: zo spannend is het. de ene actie is nog niet voorbij of de volgende is er al.
Biblion

2 opmerkingen:

Cools Walter zei

Had dit boek liever in een trilogie gezien ,er is zoveel te verwerken in een boek.Het brengt wel de klootzakkant van ieder van ons in zich naar boven.We zouden niet liever dan "the bad people" eens zelf bewerken en dan is er alles toegelaten.

simon tal zei

het is een spannende en mooi boek. je kan best wel eerst Weerloos lezen voor je aan Ademloos begint.