zaterdag 6 januari 2007

Weerloos


Korte Inhoud

Weerloos is het eerste boek in de reeks ‘Cel 5’.

In de Amazonendreef, een slecht verlichte, met knotwilgen omzoomde weg, verliest Jozef Michiels de controle over het stuur. Midden in het Terkamerenbos duikt zijn Toyota de berm in. Hij gaat op zoek naar hulp maar wordt aangereden door een dronken chauffeur en sterft ter plekke. Als de auto wordt opgetakeld, doet de politie een lugubere ontdekking. Speciaal commissaris Fernand De Decker wordt opgeroepen. Hij haast zich naar de onheilsplek, waar hij beseft dat Cel 5, in het leven geroepen om de ‘vergeten kinderdossiers’ van onder het stof te halen, wordt voorbijgesneld door het heden. Het is het startschot van een waanzinnige race tegen de tijd.


Press Quotes

‘Na zeven, door pers en publiek enthousiast onthaalde thrillers met het Mechelse speurdersduo Bosmans/Deleu in de hoofdrol, zoekt Luc Deflo met zijn gloednieuwe reeks Cel 5 andere horizonten op. En met succes!’ – Gazet van Antwerpen

‘Deflo zorgt voor een goede dosis spanning en beperkt de gruwel. De leden van Cel 5 krijgen allen hun persoonlijke problemen te verwerken, maar wat vooral opvalt, is de rol van twee vrouwen: zowel teamlid Safia als verpleegster Magda zijn sterke figuren.’ – De Morgen

5 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi,

ik heb je boek echt met plezier gelezen, alleen het spijtige eraan vond ik dat de karakters zo moeilijk uit te elkaar te houden waren. soms moet ik echt een hoofdstuk terug opnieuw lezen omdat ik gewoon niet wist wie wie was. maar voor de rest chapeau.
groetjes Stefanie

Anoniem zei

Hallo Luc,

Heb net Weerloos uit ! Schitterend, spannend, meeslepend,
...Ademloos ligt reeds klaar.Ik moet hét zo snel mogelijk te weten komen.
De personages zijn even meeslepend als Deleu, Mendonck en Bosmans...
Groetjes,
Lieve
lievegoossens@telenet.be

Hanne zei

Hoi Luc,

Ook ik heb het boek 'Weerloos' net uitgelezen. Voor school moest ik een boek lezen van een nederlandstalige schrijver. Toen ik je collectie in de bib zag staan dacht ik Wow!!! Weer een schrijver van thrillers ontdekt! Het boek heb ik in een ruk uitgelezen, het was gewoon super ! Nu staan de andere titels nog op mijn lijstje 'nog te lezen' en ik hoop dat je er nog meer gaat schrijven !

Groetjes,
Hanne
(hannevanthielen@hotmail.com

Anoniem zei

ik vond het boek heel goed maar als er minder details waren zou het boek niet zo dik zijn. het verhaal is wel moeilijk te begrijpen vind ik.

Anoniem zei

Ik heb al veel van je gelezen. Dit was het eerste uit de serie van Cel 5. Ik weet niet of ik een 2e boek uit deze serie ga lezen want er komen zo ontzettend veel personages in voor dat ik af en toe de draad kwijt raakte. Jammer. Het thema van WEERLOOS is heel eng...enge praktijken.
Het volgende boek wat ligt te wachten is: Onschuldig...ik heb er zin in.